Mamele cu bebeluși până în trei luni vor primi tichete sociale

Mamele care nu beneficiază de un venit stabil, mamele minore sau femeile care sunt victime ale violenței domestice vor putea intra în posesia unor tichete sociale în valoare de 2000 de lei, cu ajutorul cărora ele ar putea achiziționa medicamente, articole pentru igienă, haine și consilere parentală, conform observatornews.ro.

„Am susținut acest proiect și mă bucur că în ședința Senatului a fost votat pozitiv proiectul de lege prin care se acordă tichete sociale acestor mame. Astfel, mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală. Potrivit Hotărârii de Guvern, de aceste tichete vor beneficia toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni. O felicit pe Roxana Mînzatu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru și fost ministru al Fondurilor Europene, că nu a abandonat acest proiect. Potrivit Ordonanței de Urgență adoptată de Executiv, cu aceste tichete mamele pot să cumpere tot ce au nevoie pentru cei mici, de la scutece, articole sanitare și medicale pentru îngrijirea acestora până la articole de vestimentație inclusiv trusou.”, a declarat Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse.

Tichetele sociale vor putea fi accesate de la primăria orașului în care mamele au domiciliul. De asemenea, tichetele au suport electronic și vor putea fi utilizate în magazinele care vând produse de îngrijire pentru bebeluși.

sursă foto:bbc.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *