Lidl a anunțat că va reduce programul magazinelor sale din România

Lidl România s-a decis să facă economie la energie astfel că programul magazinelor va fi redus cu două ore. Din data de 26 septembrie, supermarketurile LIDL  vor mai fi deschise doar între orele 7:30-21:00 în cursul săptămânii, respectiv 08:00-19:00 pe timp de weekend.

Nu se modifică programul pentru supermarketurile LIDL care în prezent deschid după ora 07:30 și închid înainte de ora 21:00, mai exact cele care au aplicat deja această măsură. Această idee de a reduce programul magazinelor a fost dezbătută și în cadrul Asociației Marilor Retaileri(AMRCR), însă nu s-a ajuns la un consens în această privință, nefiind de accord toate marile lanțuri de magazine din România.

De asemenea, există probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu energie, iar după intrarea în vigoare a OUG nr. 119/2022 pe 1 septembrie, marile lanțuri de magazine plătesc prețul pieței, diferit de cum era până la această dată (un cost de 1 leu/kWh). AMRCR a contestat această măsură și dorește să beneficieze de costul special și după 1 septembrie:

„Comercializarea produselor alimentare nu poate fi exclusă, nici direct prin reglementare, nici indirect prin interpretare, din sintagma industria alimentară- care nu are o definiţie clară în legislaţia naţională – deoarece asigură funcţionarea permanentă şi optimă a lanţului de aprovizionare către populaţie”,  a transmis AMRCR.

În cazul LIDL, acesta este client al Electrica Furnizare , alimentat cu energie în regim de ultimă instanță,mai exact la cel mai mare preț de pe piață, iar acum acesta caută un alt furnizor de energie pentru cele 340 de magazine sale sale din România, conform România TV.

Sursă: Evz.ro

Sursă foto:Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *