Mașinile zgomotoase nu vor mai putea circula pe timp de noapte în București

Un proiect pus în dezbatere de către primăria Capitalei prin care se dorește interzicerea  mașinilor zgomotoase pe timpul nopții are ca scop reducerea poluării fonice iar circulația mașinilor care produc peste 95 dB(A) ar putea fi permisă în București doar în intervalul orar 8.00 – 22.00.

„Proiectul propune eficientizarea acţiunilor de reducere a poluării fonice pe timpul nopţii, prin adoptarea unor măsuri care să conducă la diminuarea zgomotului şi a efectelor nocive ale acestuia asupra sănătăţii umane şi a mediului înconjurător”, informează primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat citat de Agerpres.

Totodată, șoferii trebuie să știe că nerespectarea acestei obligații constituie contravenție și va fi sancționată cu amenzi, astfel că pentru depăşirirea nivelului de zgomot în intervalul 95 dB(A) – 100 dB(A)  amenda contravenţională va fi cuprinsă între 1.500 – 2.500 de lei iar  în cazul depăşirii nivelului de zgomot de 100 dB(A), amenda contravenţională va fi cuprinsă între 4.000 – 5.000 de lei.

Măsurarea zgomotului produs de vehiculele participante la trafic se va face prin sondaj, de către Poliția Rutieră și Registrul Auto Român.

Sursă:Agerpres

Sursă foto: Zendfast.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *