Asteroid colosal se apropie de Pământ în data de 9 septembrie

Un asteroid de două ori mai mare decât Empire State Building din New York va zbura mai aproape de Pământ decât Luna în septembrie.

Cunoscut sub numele de RJ53 2010, asteroidul are un diametru de aproximativ 774 de metri și va trece pe lângă Pământ la 9 septembrie, conform bazei de date a asteroidelor de la NASA Jet Propulsion Laboratory.

Asteroidul va trece la 366.000 de kilometri distanță de planetă. Aceasta înseamnă că va zbura mai aproape de Pământ decâte Luna, care se află la 384.400 de kilometri distanță de planetă.

În ciuda distanței apropiate, nu este probabil ca RJ53 să aibă un impact asupra Pământului, NASA declarând planeta fără niciun risc de impact cu asteroid în secolul următor.

Asteroizii zboară frecvent pe lângă Pământ. Un asteroid comparabil ca dimensiune cu Marea Piramidă din Giza din Egipt a trecut la 25 iulie, iar un altul de dimensiunea Pentagonului la sfârșitul lunii august.

Impactul cu un asteroid rămâne printre cele mai grave dezastre naturale posibile care s-ar putea întâmpla planetei, întrucât omenirea nu are prea multe modalități de a le combate.

Din acest motiv, astronomii din întreaga lume, inclusiv Biroul de coordonare a apărării planetare ale NASA, lucrează pentru a monitoriza toți asteroizii din apropiere și pentru a calcula traiectoria lor.

Acest lucru se realizează prin utilizarea unor telescoape speciale, „vânător de asteroizi”, dar unele proiecte, precum misiunea Double Asteroid Redirection Test (DART) lansată de PDCO și Universitatea John Hopkins, caută să găsească modalități de apărare împotriva asteroizilor.

Sursă text: NewsWeek.ro

Sursă imagine: yahoo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *