Ce perle au mai scris elevii la sesiunea de toamnă BAC 2021

Ca în fiecare an, examenul maturității a dat bătăi de cap multor elevi români. La subiectul trei de la proba de limba și literatura română, aceștia au avut de prezentat, la alegere, unul sau mai multe personaje din „Povestea lui Harap Alb” de Ion Creangă sau  din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” scrisă de Camil Petrescu.

Creativi din fire, unii elevi nu au ezitat să se facă remarcați!

Nevoit să explice relația dintre Harap Alb și Spânul, acesta și-a ales cuvintele bine:

„Harap Alb la început a fost prietenos cu Spânul, însă Spânul a fost într-un fel dușmănos cu el, care încerca să îi ia locul din împaratul… care voia sa îi ia… deci ca să vă explic. L-a prezentat pe Harap Alb drept sclavul lui Spânu și Spanu s-a prezentat drept fiul craiului”, a declarat tânărul elev.

De asemenea un tânăr are îndoieli față de materia predată:

„Nu cred că o să merg pe stradă și o să vină un cal să mi-l trimită pe Spân în cer, dar am învățat pentru BAC, că e frumos așa, în caz că mă întreabă copiii să le spun și eu ce am scris la BAC”.

Comentariile nu au întârziat să apară:

  • Daniel, casier la supermarket: A picat Creangă și eu îl așteptam pe Eminescu. Reacția de doamne ajută, de îmi venea să plâng pe acolo. Dacă iau 6 să zic saru’ mâna lui Ăl de sus. Am avut timp, dar lenea e cucoană mare.
  • Cosmin nu a vrut să meargă la prima sesiune de BAC din vară: N-am învățat, dar m-am descurcat bine. Subiectul doi n-am știut să îl fac, am scris că mă depășește, iar la trei că nu mai am timp că ma super grăbesc, dar am făcut 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.